Kedokteran Kedokteran

Dibandingkeun sareng metode tradisional nyandak ubar pikeun ngubaran asma sareng panyakit pernapasan anu sanés, nebulizer médis ngetroskeun obat cair kana partikel anu alit, sareng ubar ngambalan saluran pernapasan sareng paru-paru ngalangkungan inhalasi, teras ngahontal henteu nyeri, pengobatan gancang sareng efektif.

5 Alesanna Pikeun Énggalan Nebulizer Médis

  1. Ngaronjat pasien anu ngagaduhan panyakit pernapasan, utamina murangkalih otoimunitas, sapertos barudak anu sok batuk, dirawat nganggo ubar tradisional atanapi suntik, barudak ngagaduhan masalah nginum obat, sieun disuntik, sareng nyerep ubar-ubatan ngalangkungan otot atanapi getih lalaunan, barudak sangsara lami waktos;
  2. Éta masalah pikeun indit ka rumah sakit pikeun milarian pendaptaran, nungguan lami, sareng aya résiko panyebaran silang di lingkungan rumah sakit téa;
  3. Lamun ubar ngaliwat awak, éta bakal ngagaduhan efek samping, anu henteu kondusif kanggo kamekaran budak anu séhat.
  4. Panyawat ulangan, sering suntikan saline; kasulitan nyandak ubar di bumi, pangaruh laun; dina waktos anu sareng, ubar ieu diracun tilu, sareng panggunaan jangka panjang langkung gampang gumantung
  5. Aya seueur rumah sakit anu ngembangkeun perlakuan aerosol, anu henteu aya nyeri sareng efektif dibandingkeun ubar tradisional atanapi pangobatan suntikan.

pilihanMMed Médis Nebulizer Fitur

ChoiceMMed Medical Nebulizer gawé bareng sareng cairan ubar ngalangkungan atomizer, ngagunakeun prinsip jet gas pikeun mangaruhan dampak cairan ubar kana partikel leutik, ditunda dina aliran udara, sareng input kana saluran pernapasan ngalangkungan tabung nyambungkeun, neken partikel atomisasi anu diproduksi ku atomizer. Sareng gampang tabrakan sareng ngagabung, awak manusa teu tiasa nyerep, sareng asup kana bronkus, bayah sareng organ-organ sanésna, anu cocog pisan kanggo pengobatan kasakit saluran pernapasan handap.

  • Operasi Hiji-konci
  • Cangkir anu tiasa laras
  • Partikel atomisasi anu alus
  • Rarancang jempé
  • Sesa ubar rendah
  • Efisiensi émosional anu luhur

Aya tilu jinis atomizer médis, jenis aliran utama nyaéta atomisasi komprési (atom komprési hawa komprési udara) sareng atomisasi ultrasonic, sareng anu sanésna mangrupikeun atomizer bolong (boh ku atomizer komprési sareng fitur atomizer Ultrasonik, ukuran leutik, gampang dibawa)

Téhnologi Kedokteran Kedokteran Ultrasonic

Nebulizer atomizer ultrasonik teu aya kapilih pikeun partikel halimun, ku sabab éta kalolobaan partikel ubar anu terhasil ngan ukur titipan dina saluran pernapasan luhur sapertos sungut sareng tikoro, sareng kusabab jumlah déposisi dina bayah leutik, éta moal bisa sacara efektif ngarawat panyakit saluran pernapasan handap. Dina waktos anu sami, kusabab partikel halimun ageung anu dikaluarkeun ku atomizer ultrasonik sareng atomisasi gancang, pasien ngasuh teuing cai uap pikeun menasihkeun saluran pernapasan. Sékrési garing dina saluran pernapasan anu awalna diblokir bronkus ditambihan saatos nyerep Uap sareng ningkat saluran pernapasan Rintangan tiasa nyababkeun hypoxia, sareng nebulizer ultrasonic bakal nyababkeun solusi médis ngahasilkeun titisan cai sareng ngagantung dina témbok jero, nyaéta henteu efektif pikeun panyakit saluran pernapasan handap, sareng ngagaduhan paménta ageung pikeun ubar, janten runtah.

Téknologi Énergi Kedokteran Kompresion

Kumaha Ieu Karya

Atomizer komprési hawa anu dipencét nganggo hawa anu dikomprés pikeun ngahasilkeun aliran hawa laju anu gancang liwat nozzle leutik. The trachea squirted.

Téhnologi Kedokteran Mesh Mesh

Kumaha Ieu Karya

Ku geter luhur sareng ka handap tina alat getar, cair digentoskeun kana liang tina sirah semprot mesh semprot, sareng disemprot nganggo geter ultrasonik leutik sareng struktur sirah semprot bolong. Bagian kagolong tina jinis énggal anu pangahirna sareng komprési. Karakteristik atomizer sareng atomizer ultrasonik, metode penyemprot nyaéta ngageterkeun geter ultrasonik leutik sareng struktur sirah semprot semprot pikeun nyemprot, mangrupikeun atomizer médis kulawarga pikeun murangkalih asma, gampang dibawa di mana waé.

Produk Biomédis

Nebulizer médis utamana dianggo pikeun ngubaran sagala rupa panyakit sistem pernapasan luhur sareng handap, sapertos tiis, muriang, batuk, asma, nyeri tikoro, pharyngitis, rhinitis, bronchitis, pneumoconiosis sareng trakea, bronchi, alveoli, sareng panyakit dada.


Dina kadokteran, nebulizer (Amérika Inggris) atanapi nebuliser (Inggris Inggris) mangrupikeun alat pangiriman ubar anu dipaké pikeun ngadamel pangobatan tina halimun anu dihirup kana bayah. Nebulizer biasana dianggo pikeun pengobatan asma, fibrosis sista, COPD sareng panyakit pernapasan atanapi gangguan anu sanés. Aranjeunna nganggo oksigén, hawa anu dikomprés atanapi kakuatan ultrasonik pikeun ngarobihkeun solusi sareng suspénsi kana titisan aerosol alit anu tiasa langsung dihirup tina cangkem paranti. Hiji aerosol nyaéta campuran gas sareng partikel padet atanapi cair.

Kagunaan médis

Bentuk nebulization énggal

garis padoman

Rupa-rupa pedoman asma, sapertos Inisiatif Global pikeun Pitunjuk Asma [GINA], Pedoman Inggris ngeunaan manajemén asma, Tungtunan Konsensus Asma Pediatrik Kanada, sareng Pedoman Amérika Serikat pikeun Diagnosis sareng Perawatan Asma masing-masing nyarankeun panyedutan inferén méteris di tempat. terapi anu dikirimkeun nebulizer. European respiratory Society ngaku yén sanajan nebulizer dianggo di rumah sakit sareng di bumi aranjeunna nunjukkeun seueur pamakean ieu teu meunang dumasar-bukti.

éféktivitas

Bukti anyar nunjukkeun yén nebulizer henteu langkung épéktasi tibatan méter-dosis inhalers (MDI) kalayan spacer. MDI kalayan spacer tiasa nawiskeun kaunggulan pikeun barudak anu ngagaduhan asma akut. Pamanggihan éta ngarujuk khusus pikeun pengobatan asma sareng henteu kana hasiatna nebulisers umumna, sapertos dina COPD contona. Pikeun COPD, khususna nalika nganilai éksaserbasi atanapi serangan paru-paru, teu aya buktos anu nunjukkeun yén MDI (kalayan spacer) ubar dikirimkeun langkung épéktip tibatan administrasi ubar anu sami sareng nebulizer. Masyarakat Pernapasan Éropa nyorot résiko anu aya hubunganana sareng ukuran régil réprodukitas anu disababkeun ku ngical alat nebulizer nyalira tina larutan anu nebulisasi. Aranjeunna mendakan prakték ieu tiasa ngarobih ukuran droplet 10 kali lipat atanapi langkung ku cara ngarobah tina sistem nebulizer anu teu épisién janten sistem anu épisién pisan. Dua kaunggulan anu disababkeun ku nebulizer, dibandingkeun MDI kalayan spacers (inhalers), nyaéta kamampuanna pikeun nganteurkeun dosis anu langkung ageung laju gancang, utamina dina asma akut; kumaha oge, data anyar nunjukkeun ongkos déposisi paru-paru anu sami sami. Salaku tambahan, sidang anu sanés mendakan yén MDI (kalayan spacer) ngagaduhan dosis anu diperyogikeun langkung handap pikeun hasil klinis dibandingkeun sareng nebulizer (tingali Clark, dkk. Rujukan séjén). Saluareun panggunaan dina panyakit paru-paru kronis, nebulizers ogé tiasa dianggo pikeun ngubaran masalah akut sapertos asupan zat toksik. Salah sahiji conto anu sapertos nyaéta perlakuan tina inhalasi uap asam hidrofluorat beracun (HF). Kalsium glukonat mangrupikeun perlakuan lini pertama pikeun paparan HF kana kulit. Ku ngagunakeun nebulizer, kalsium glukonat tiasa dikirimkeun kana paru-paru salaku aerosol pikeun ngatasi keracunan uap HF anu diseuseup.

Déposisi Aerosol

Fitur pemendapan paru sareng efficacy aerosol gumantung pisan kana partikel atanapi ukuran titisan. Sacara umum, anu langkung leutik partikel langkung ageung kasempetanna pikeun nyerep periferal sareng ingetan. Nanging, pikeun partikel anu langkung saé di handap 0.5 μm diaméterna aya kasempetan pikeun nyingkahan déposisi sadayana sareng diémpelkeun. Dina taun 1966, Tugas Group on Lung Dinamics, museurkeun pisan ku bahaya inhalasi racun lingkungan, ngajukeun modél pikeun ngaleupaskeun partikel dina paru-paru. Ieu ngusulkeun yén partikel anu langkung ti 10 μm diaméter paling dipikaresep deposit dina sungut sareng tikoro, pikeun diameter 5-10 μm transisi tina sungut ka jalan jalan dina déposisi, sareng partikel langkung alit batan 5 μm diaméterna deposit langkung sering. dina jalur udara anu handap sareng pantes pikeun aerosol farmasi.

Jenis-jinis nebulizer

A nebulizer jet modern

Larangan anu disimpulkeun tina 0.5% larutan inhalasi albuterol sulfat pikeun nebulizer Jet pneumatic Nebulizer anu paling sering dianggo nyaéta jet nebulizer, anu ogé disebut "atomizer". [10] Nebulizer jet disambungkeun ku tabung ka pasokan gas anu dikomprés, biasana hawa dikomprés atanapi oksigén pikeun ngalir dina laju anu luhur liwat ubar cair pikeun janten janten aerosol, anu teras disedut ku pasien. Ayeuna sigana aya kacenderungan di antawis dokter mérésan resep resep kana meksa Metered Dose Inhaler (pMDI) pikeun penderita, tibatan hiji jet nebulizer anu ngahasilkeun pisan langkung bising (sering 60 dB nalika dianggo) sareng kirang portabel kusabab beurat leuwih gede. Tapi, jet nebulizer umumna dianggo pikeun pasien di rumah sakit anu kasusah nganggo inhaler, sapertos dina kasus serius panyakit pernapasan, atanapi serangan asma parna. Kauntungan utama jet nebulizer pakait sareng biaya operasional na. Upami penderita kedah ngambekan ubar dina unggal dintenna, panggunaan pMDI tiasa rada awis. Ayeuna sababaraha pabrik ogé parantos nurunkeun beurat jet nebulizer dugi ka 635 gram (22.4 oz), sareng ku kituna ngamimitian ngalabél salaku alat portabel. Dibandingkeun sareng sadaya inhaler anu bersaing sareng nebulizer, bising sareng beurat beurat sanaos masih janten tarikan paling gedé tina jet nebulizer. Ngaran dagang pikeun nebulizer jet di antarana Maxin. Inhaler kabut lemes Perusahaan médis Boehringer Ingelheim ogé nimukeun parangkat anyar anu namina Respimat Soft Mist Inhaler di 1997. Téknologi anyar ieu nyayogikeun dosis anu dipaké pikeun pangguna, sakumaha bagian cair inhaler cair diputer arah jarum jam 180 derajat ku tangan, nambahan tegangan ngawangun kana cinyusu di handapeun wadah cairan fléksibel. Nalika pangguna ngaktifkeun handapeun inhaler, énergi ti cinyusu dileupaskeun sareng nyababkeun tekanan kana wadah cair anu fleksibel, nyababkeun cair nyemprot kaluar tina 2 muncung, janten ngabentuk halimun anu tiasa dihirup. Alatna henteu gaduh propellant bénsin sareng teu kedah di batré / kakuatan tiasa dioperasi. Ukuran droplet rata-rata dina halimun diukur 5.8 mikrométer, anu tiasa nunjukkeun sababaraha masalah efisiensi pikeun ubar anu dihirupkeun dugi ka bayah. Percobaan anu salajengna parantos kabuktosan ieu sanés masalahna. Kusabab laju pisan lowong halimun, Inhaler Lemes Alus nyatana gaduh efisiensi anu langkung luhur dibandingkeun pMDI konvensional. Dina taun 2000, bantahan diluncurkeun ka Eropa Pernafasan Éropa (ERS) pikeun netelakeun / ngagedékeun definisi aranjeunna ngeunaan nebulizer, salaku Soft Mist Inhaler anyar dina istilah teknis boh tiasa diklasifikasikeun salaku "nebulizer leungeun didorong" sareng "pimDim didorong tangan. "." Nebulizer gelombang Éléktronika Éléktron gelombang gelombang ultrasonik didamel taun 1965 salaku jinis anyar nebulizer portabel. Teknologi di jero gelombang nebulizer gelombang ultrasonic nyaéta ngagaduhan osilator éléktronik ngahasilkeun gelombang ultrasonic frékuénsi anu luhur, anu nyababkeun geter mékanis unsur piezoelectric. Elemen geter ieu aya hubungan sareng embung cair sareng geter frékuénsi anu sateuacana cekap pikeun ngahasilkeun kabau uap.Mana nyiptakeun aerosol tina getaran ultrasonic tinimbang nganggo kompresor hawa anu beurat, aranjeunna ngan ukur beurat kira-kira 170 gram (6.0 oz) . Kauntungan sejenna nyaeta geter ultrasonik ampir jempe. Conto ti nebulizer modéren leuwih modern nyaéta: Omron NE-U17 sareng Beurer Nebulizer IH30. Téhnologi bolong ngageter [édit] Inovasi signifikan anyar dilakukeun di pasar nebulizer sakitar taun 2005, kalayan didamelna ultrasonik Vibrating Mesh Technology (VMT). Kalayan téknologi ieu bolong / mémbran kalayan 1000-7000 laser dilatih liang ngageter dina luhureun waduk cair, sareng anu nyababkeun halimun kana titik-titik anu alus. Téknologi ieu langkung éfisién tinimbang gaduh elemen piezoelectric anu getar di handapeun waduk cair, sareng anu salajengna waktos perawatan anu langkung pondok ogé kacumponan. Masalah anu lami dipendakan ku gelombang ultrasonik nebulizer, ngagaduhan runtah anu cair sareng pemanasan cairan médis anu sanés, ogé parantos dirobih ku ébulizer bolong énggal. Nebulizer VMT sayogi nyaéta: Pari eFlow, Respironics i-Neb, Beurer Nebulizer IH50, sareng Aerogen Aeroneb.

Némbongkeun sakabéh hasil 12

Tampilkeun sidebar