ITE hartosna Di Bantuan nguping Ceuli, aranjeunna kalebet ITC, IIC, pitulung dédéngéan CIC. Kalobaannana leutik jeung leutik. Kusabab ukuranana, urang pédah mendakan éta nalika jalma ngagemna. Nalika alat pendengaran anu langkung alit tiasa langkung wijaksana, anjeun tiasa mendakan yén sababaraha gaya anu langkung ageung langkung saé pikeun dilaksanakeun atanapi dipiceun hususna anjeun anu bakal ngalaman masalah dexterity. Ieu ogé tiasa ngabantosan bantuan pamariksaan dina ceuli langkung gampang ngabersihan sareng mertahankeun. Sareng IIC mangrupikeun pitulung pangleutikna pangleutikna aranjeunna linggih di jero kanal ceuli dimana teu aya anu ningali. Alat dédéngéan ITC atanapi CIC mangrupikeun solusi leungitna dédéngéan leutik. Éta kabéh dikandung dina kasus leutik anu pas sawaréh atanapi lengkep di jero kanal ceuli. Seueur jalma sapertos ieu kusabab éta tiasa dianggo kalayan gampang ku telepon. Nanging, alat IIC, CIC sareng ITC sesah nanganan sareng saluyukeun kusabab ukuranana alit. Salaku tambahan, aranjeunna moal pas dina ceuli anu langkung alit, sareng aranjeunna ngan ukur dianjurkeun kanggo déwasa anu rédéngéan dugi ka sedeng.

Bédana sareng Bantuan Pangrungu BTE
Henteu janten masalah ITC, IIC, CIC, bahkan alat dédéngéan ITE, kusabab cara ngagemana, aranjeunna leres-leres béda kalayan gaya BTE. Seueur jalma langkung milih alat dédéngéan anu calik dina ceuli. Gaya ieu disebut salaku ITE atanapi alat "In the Ear". Jutaan jalma ngagem gaya ieu kalayan suksés anu hébat. Éta ilaharna mangrupikeun pilihan mimiti pikeun pamakean alat dédéngéan énggal kusabab sababaraha pilihan ITE dianggap desain anu henteu katingali.

Nalika kami nyocogkeun pasien sareng modél "Balikeun Ceuli", urang tiasa nempatkeun kakuatan langkung (langkung énggal) kana alat pamariksaan. Ieu sering diperyogikeun salaku penderita pamariksaan kaleungitan ningkat kana waktosna. Desain ieu ogé gaduh manpaat tambihan pikeun ngadalikeun réspon (éta ngaganggu whistling) anu sakapeung ngalaman dina desain ITE.

GAMPANG ITE atanapi alat pendengaran BTE gumantung kana kabutuhan klien anjeun sorangan, gaya ITE langkung kawih sareng gaya BTE langkung ngagedékeun tapi langkung katingali. Sacara umum, kami nyarankeun yén barudak tiasa nganggo jinis BTE sareng dewasa ngagunakeun jinis BTE sareng ITE.

Bahan bantu dédéngéan (ITE) (tingali Gambar 3-9) digolongkeun kana alat pamariksaan ITE-pinuh ku perumahan anu lokasina di sakuping ceuli dumasar kana kalungguhanana dina ceuli. Aya tilu jinis pitulung dédéngéan satengah ITE sareng alat dédéngéan profil ITE-low dina sababaraha rohangan ceuli. Bantuan dédéngéan-ceuli
Bantuan dédéngéan mangrupikeun bantuan pamariksaan pendamelan anu paling seueur dianggo ayeuna, sareng bantuan dédéngéan kedah disaluyukeun sareng cangkang anu béda dumasar kana modél ceuli pasien anu béda.
Aya ogé sababaraha alat pendengaran rongga ceuli-kuku sakumaha bantuan pendengaran anu saatos. Ukuran alat pamariksaan sapertos kitu dibenerkeun. Sing ngagem kedah ngadamel kapang ceuli anu cocog, teras pasang alat dédéngéan dina kapang ceuli sareng ngagemkeun dina ceuli.

Struktur dasar tina jinis ceuli dengar sareng pitulung pendengaran anting-anting sami, sareng aranjeunna diwangun ku perumahan, mikropon, amplifier sirkuit terintegrasi, potentiometer, sareng panarima (tingali Gambar 3 -10).
1. cangkang
Kadua bantuan pamariksaan di-ceuli sareng di-kanal anu cangkang ngaropéa dumasar kana bentuk kanal ceuli pasien (dina-ceuli ogé kalebet ceuli ceuli), sareng gerakan bantuan dédéngéan dipasang dina cangkang. Bahan tina sarung diperyogikeun janten henteu beracun, henteu ngabalukarkeun réaksi alérgi, stabil sacara alami, henteu gampang kapangaruhan ku suhu, jsb, henteu gampang umur, sareng ngagaduhan permukaan anu lancar tanpa najis.
Perumahan bantu dengar jinis telepon tina baris analog ogé dilengkepan ku régulator volume, file penyesuaian nada, file penyesuaian kaluaran sora anu maksimum, sareng anu sanésna, sareng sababaraha alat pamariksaan pendengaran kanal anu tiasa diprogramkeun. tombol gentos. Salaku tambahan, sababaraha alat dédéngéan ogé dilengkepan ku tali tarik di sisi luar, sareng hiji sora baffle ogé dipasang di toko sora.
2. mikropon

Gambar: Bantuan pamariksaan di-ceuli

Poténsiometer kontrol 1-volume
2-Mikropon
3-amplifier
4-Trimmer poténsiméter
5-cangkang
6-panarima

Gambar: Struktur bantuan pamariksaan di-ceuli sareng di-kanal


Kusabab wangun anu langkung ageung sareng alat pamariksaan nguping di-kanal, mikrofon dual tiasa dipasang. Kanal dengar kanal telinga sesah dipasang kalayan mikrofon dual.
3. Amplifier sirkuit terintegrasi
Kusabab miniaturisasi komponén éléktronik sareng paningkatan integrasi éléktronik, amplifier sirkuit terintegrasi pikeun alat pendengaran janten langkung canggih. Khususna, pamrosésan sinyal digital diterapkeun, anu tiasa nambihan seueur fungsi tanpa nambihan komponén tambahan sareng ngeusian rohangan terbatas dina bantuan dédéngéan. Ieu nyayogikeun kaayaan pikeun ngadamel alat pamariksaan nguping langkung alit sareng langkung saé.
4. aki
Alat bantu dengar di kuping biasana nganggo batré A13, alat-alat dédéngéan di kuping biasana nganggo batré A312, sareng alat pamariksaan pamilikan anu pinuh nganggo A10 atanapi bah Batré A5.

1. Parobihan Féliénsi Terusan Formal Terusan Éksternal
Frékuénsi résonansi terusan auditory luar sawawa kira-kira 2000 nepi ka 4000 Hz. Rata teoritis nyaéta 3359 Hz pikeun lalaki sareng 3440 Hz pikeun bikang. Frekuensi résonansi ceuli éksternal anu diukur ku Bu Xingkuan nyaéta (2583 ± 323) Hz, sareng pangaruh mangtuna tina frekuensi résonansi kanal éksternal dina 2500 Hz tiasa ngahontal 11-12dB.
Nalika pasien nganggo bantuan pamariksaan di-ceuli, frekuensi nilai puncak pangluhurna sora tina sora dina mikropon aya dina 5118 ~ 5638Hz, nunjukkeun yén pamariksaan nguping di-ceuli masih gaduh pangaruh anu tangtu dina édisi terusan pédah ceuli. , tapi dasarna diropéa dina bentuk terusan ceuli manusa normal. Posisi frekuensi, ditambah kamampuanna pikeun ngimbangan frekuensi anu luhur. Ku alatan éta, ngagem bantuan pamariksaan sapertos kitu tiasa ningkatkeun kapinteran pidato pasien.
2. Keluk réspon réspansi bantosan dina ceuli
Puncak anu paling luhur tina kurva réspon frékuénsi pitulung pikeun dédéngéan di-ceuli sakitar sakitar 2500-2700Hz, anu caket kana puncak résonansi kanal éksternal éksternal dina jalma normal. Gao Jianlin sareng anu sanésna percaya yén gelombang frékuénsi tina kurva réspon frékuénsi pitulung pamariksaan dina-ceuli sakitar 200 ~ 7500Hz, sareng frekuensi anu lega, anu ampir nyakup daérah basa ceuli manusa. Kurva réspon frekuensi rada laun, sareng kurva cukup lancar, anu saluyu sareng ceuli manusa. Tanggapan auditory sami, ku sabab éta tiasa ningkatkeun épék nguping.
Eksperimen Gao Jianlin nunjukkeun yén santapan pamariksaan dina 1000Hz, 2000Hz, sareng 4000Hz pikeun alat pamariksaan di kuping sareng alat pamariksaan kanal nyaéta 25-33dB, sedengkeun santapan pamariksaan dina 250-500Hz mangrupikeun 20-24dB. Tilas pangabisa pamariksaan nguping urang langkung ageung tibatan dimungkinkeun.
3. Keuntungan sora dina posisi mikropon
Aya seueur gulungan di sisi luar tina auricle hiji jalma, anu ngawangun kumpulan kaca spion anu kerung sami. Aranjeunna tiasa ngagambarkeun sareng nyerep sora anu asalna ti dunya luar, ku kituna ningkatkeun tekanan sora tina sora anu asalna ti dunya luar dina posisi mikropon. Dibandingkeun sareng alat pamariksaan paminggir di tukangeun, mikropon bantuan pamariksaan di-ceuli perenahna dina ceuli, sareng pangaruh bantosan pendengaranna ditingkatkeun ku prinsip ieu. Posisi anatomis tina ceuli sareng / atanapi kanal éksternal anu dikuasai ku alat pamariksaan anting-anting sareng di-kana-ceuli béda-béda, sareng posisi mikropon anu tipena béda sababaraha alat pamariksaan di-ceuli anu béda. supaya hasil swantenna ogé béda-béda. Gao Jianlin ogé kapanggih dina ékspérimén yén gain sora dina mikropon tina alat dédéngéan di-ceuli nyaéta 5.94 dugi 6.46dB SPL, kalayan rata-rata (6. 29 ± 1.09) dB SPL; pitulung dédéngéan dina-ceuli nyaéta 6.90-9. Rata-rata nyaéta (8. 08 ± 1.83) dB SPL; kanal dédéngéan anu nguping kanal ceuli nyaéta 8. 80 ~ 9. 30dB SPL, sareng rata-rata nyaéta (9. 01 ± 1.73) dB SPL. Aya bédana béda antara tilu.
Ieu nunjukkeun yén kauntungan sora dina posisi mikropon tina bantuan pamariksaan kanal pinuh nyaéta panggedéna, dituturkeun ku bantuan pendengaran kanal ceuli, teras bantosan nguping di ceuli. Kusabab nilai ieu diperoleh nalika bantuan pamariksaan henteu kaluaran, hasil sora dina posisi mikropon pakait sareng anatomi, ciri fisiologis auricle, sareng gaya bantu pamariksaan, sareng teu aya hubunganana sareng kakuatan tina. bantuan dédéngéan.

Kauntunganana alat dédéngéan dina ceuli dibandingkeun dina alat nguping di-ceuli sareng pinuh-nguping nyaéta:
① kisaran anu cocog pikeun leungitna pamariksaan ageung sareng kakuatan kaluaran anu ageung.
② Bisa gampang masang komponén tambahan sapertos mikropon dual, coil pickup.
③ Sangkan gampang ngagentos batré sareng nyaluyukeun polumeu tibatan bantosan nguping kanal ceuli sareng pitulung pangrédekeun kanal ceuli.

Kurangna bantuan pamariksaan di-ceuli nyaéta:
④ Kusabab kanal ceuli anak teu acan dikembangkeun sareng ngawangun, cangkangna kedah diganti sacara teratur, janten henteu cocog kanggo dianggo.
OmpTerpasang kalayan bantuan pamariksaan di tukangeun pamariksaan, mikropon anu caket tina caket panampi kana panampi, sareng langkung gampang ngahasilkeun réspon akustik.
③ Kanggo manula sareng anu ngagaduhan leungeun anu kirang fleksibel, teu gampang pikeun ngarobah batré sareng nyaluyukeun polumeu.
④ Sanaos perenahna dina ceuli, bentukna masih ageung sareng langkung gampang ningali.
⑤ Cerumen gampang ngalebetkeun bantuan pamariksaan ngalangkungan liang sora, nyababkeun ruksakna gerakan internal.
⑥ Bantuan pangrungu rongga kuku ceuli ngeusian sakumna kuku kuku ceuli, sareng sababaraha pasien tiasa karasa teu pikaresepeun kusabab teuing kulit ditutup.
⑦ Sapertos ku pamariksaan nguping BTE anu tos disebatkeun sateuacan, plugging ceuli tiasa gampang kajantenan

Kakuatan bantuan alat dédéngéan di-ceuli umumna 40 dugi ka 110 dB. Ngagabungkeun ciri akustik na kaunggulan sareng kalemahan, bantuan pamariksaan di-ceuli umumna cocog pikeun penderita anu sedeng nepi ka leungitna pamariksaan parah tapi henteu daék ngagem bantu dédéngéan deui-ceuli. Salaku tambahan, sabab aranjeunna tiasa gampang masang langkung bagian bantu, aranjeunna langkung cocog pikeun pameunteu bantuan pendengaran High pasien; pikeun urang yuswa sepuh sareng manula atanapi pasien sareng leungeun anu fleksibel sareng réduksi pendengaran parna, anjeun ogé tiasa mertimbangkeun pilihan bantu dédéngéan di ceuli.

  • Dina-dédéngéan bantu dédéngéan

Bantuan dédéngéan terusan ceuli ngarujuk kana hiji jinis bantuan pamariksaan anu ngaropéa ka terusan auditory luar pasién sareng dimimitian dina rohangan ceuli sareng eureun deukeut kurva kadua.

  • Klasifikasi bantuan pendengaran

In-the-kanal (ITC) alat pamariksaan dédéngéan (tingali Gambar 3-11) ogé alat pamariksaan pendamelan anu dilakukeun. Beda dina alat pamariksaan dédéngéan dina ceuli, alat dédéngéan di ceuli perenahna di kanal ceuli pasién. Numutkeun kana ukuran, alat pamariksaan kanal telinga tiasa salajengna dibagi kana kanal ceuli (ITC), kanal ceuli leutik (ITC leutik atanapi mini terusan), sareng kanal ceuli lengkep.
(CIC) tilu jinis pitulung dédéngéan. Bantuan pamariksaan kanal lengkep gaduh dua standar. Ngan upami dua standar ieu tiasa disumponan tiasa disebut bantu pamariksaan kanal telinga lengkep, sareng pangsaéna sareng hasil anu pangsaéna. Mimiti, sisi sisi bantosan pamariksaan kanal ceuli anu dipidangkeun dina Gambar 3-11 kedah paling caket kana kanal ceuli luar atanapi 1 dugi ka 2 mm di jero kanal ceuli; kadua, bagian medial kedah dina jarak 5 mm ti bagean luhur luhureun eardrum.
Upami tilas pangrédéngan kanal ceuli gagal ngahontal dua titik di luhur, éta ngan ukur kéngingkeun kaunggulan kanal telinga anu lengkep, sareng éta ngan ukur tiasa disebat ku bantuan pamariksaan kanal leutik. Terusan pamariksaan kanal ceuli ogé ayana di kanal ceuli, tapi éta rada ageung tibatan kanal ceuli sareng pitulung dédéngan kanal leutik.

Bantuan pamariksaan kanal henteu ngan ukur ngagaduhan ciri akustik anu kasebat ku bantuan alat dédéngéan dina ceuli, tapi ogé langkung akurasi sareng karakteristik akustik fisiologis ceuli manusa, sareng pangaruh pamutahiran na langkung saé langkung saé.
1. Parobihan Frekuensi Baham Formal
Nalika pasien nganggo bantuan pamariksaan kanal telinga, frékuénsi nilai puncak nilai pangluhurna kauntungan sora dina mikropon aya dina 4733-5179 Hz, anu langkung caket kana posisi frekuensi résonansi puncak kanal éksternal dina jalma normal .
2. Parobihan dina résonansi pangaruh saatos halangan terusan ceuli
Kénus auditory éksternal nyaéta tabung buta berongga. Numutkeun kana téori akustik, tabung katutup ngagaduhan pangaruh amplifikasi résonansi dina gelombang sora 4 kali panjangna tabung. Contona, panjangna tabung nyaéta 2.5 cm, sareng panjang akustik panjang résonansi frékuénsi 10 cm, dumasar kana laju 344 m. / itungan, frékuénsi résonansi nyaéta 3440Hz. Kolom hawa dina tabung menuju gelombang sora tina frékuénsi ieu, sahingga tekanan sora sora dina frékuénsi dina tungtung buta tube ningkat.
Terusan dédéngéan anu nguping "blok kana tabung" kanal édisi éksternal, ngeureunkeun panjang kanal éditorial luar, sareng ngalir frékuénsi formant teraskeun. Dina hal ieu, inpormasi sora frekuensi pidato dikuatkeun sacara épék, saéngga résolusi auditory sacara signifikan ningkat.
3. Pangaruh résonans Aura sareng pelokalan sumber sora

Fungsi fisiologis utama auricle nyaéta pikeun orientasi, maluruh, ngumpulkeun sareng ngagedékeun sora luar. Badan normal boga fungsi pikeun ngumpulkeun sora, sareng struktur anu henteu rata dina permukaan auricle ngahasilkeun refleksi anu béda dina sumber sora tina orientasi sareng jangkungna anu béda, sareng gaduh pangaruh amplification résonansi dina sora frekuensi nu tangtu. Fungsi mauric tiasa ngahasilkeun pangaruh panyaring, anu dianggap maénkeun peran penting dina lokalisasi sumber sora. Bantuan pamariksaan kanal ceuli perenahna dina kanal ceuli sareng nahan deui struktur normal tina auricle, ku kituna ngabantosan sacara alami nguatkeun sora sareng mendakan sumber sora.
4. Pangaruh liang sora anu deukeut sareng eardrum dina kauntungan sora
Mimiti, sabab jarak antara liang pamariksaan alat dédéngéan sareng eardrum dipendek, sora anu digedékeun tiasa langsung ngalaksanakeun dina eardrum, janten distorsi anu alit. Kadua, bantuan pamariksaan kanal ceuli disimpen dina kanal ceuli, nyababkeun pangurangan dina kanal éksternal. Numutkeun hubungan tibalik antara volume sareng tekanan, volume turun sareng tekanan ningkat. Ku alatan éta, nalika ngagem bantuan pamariksaan kanal, tekanan sora bakal ningkat.

Dibandingkeun jeung tukangeun nguping di tukangeun-ceuli sareng di-ceuli, kaunggulan bantuan pendengaran kanal ceuli kalebet:
① Bentukna alit, anu dasarna tiasa nyumponan syarat éstétis pasien, sareng langkung saé ngagem.
② Tempatna di kanal ceuli, ngajaga struktur normal auricle, anu saluyu sareng ciri fisiologis sareng akustik tina ceuli manusa, sareng ngabantuan ningkatkeun kauntungan sora sareng lokalisasi sumber sora.

Kurangna bantuan pamariksaan kanal ceuli diantarana:
① Saperti dina pamariksaan pamariksaan dina ceuli, sabab kanal ceuli anak teu acan dikembangkeun sareng ngawangun, cangkangna kedah digentos sacara teratur, janten murangkalih kedahna nganggo ati-ati.
② Bantuan pangrungu kanal ceuli ngan ukur cocog pikeun penderita anu réduksi ku pendengaran anu enteng atanapi sedeng. Ayeuna, bantuan pamariksaan kanal ceuli kalayan kakuatan anu pangluhurna ngan ukur cocog pikeun penderita anu rata-rata ambang nguping 90 nepi ka 95 dB.
③ Batré sareng volume padanan bantu dédéngéan dina ceuli langkung alit tibatan bantosan pamariksaan dina ceuli, janten langkung saé beroperasi.
④ Sakumaha anu disebat sateuacana, kusabab dina rohangan internal anu langkung alit, bantosan pendengaran kanal ceuli langkung dipikaresep ngahasilkeun réspon akustik, sareng éta henteu tiasa dihubungkeun ka sistem FM.
⑤ Sapertos pitulung dédéngéan dina ceuli, bantosan pamariksaan dina ceuli perenahna di kanal ceuli sareng langkung rentan kana épék radon.
⑥ Sapertosna dina alat nguping di kuping, aranjeunna ogé tiasa ngahasilkeun épék plugging ceuli.

Ayeuna, kakuatan pamariksaan kanal dédéngéan umum biasana di handap 80 dB, sareng sababaraha merek sababaraha model alat pangéngan kanal dédéngéan ageung tiasa ngahontal 90 dugi ka 100 dB, tapi aplikasi klinis henteu nyebar. Bantuan pendengaran anu biasana dianggo dina kelompok ieu:
① Pasien anu langkung ngora, réduksi pamariksaan anu enteng dugi ka sedeng, sareng ngagaduhan bantosan kanggo pendengaran anu langkung luhur.
② Jaman ageung sareng sepuh sareng réduksi pendengaran anu enteng dugi ka sedeng, panangan anu fleksibel sareng syarat tinggi pikeun pangémutan dédéngéan sareng penampilan.
Loss Rata-rata karugian dédéngéan sahandapeun 80-85dB. Pikeun pasien anu ngagaduhan kurva dédéngéan kalayan frékuénsi rendah sareng leungitna dédéngéan anu luhur, pamariksaan kanal ceuli tiasa masihan santunan anu langkung luhur.

Némbongkeun sakabéh hasil 14

Tampilkeun sidebar