DENGAN AIDS

Alat nguping nyaéta panguat leutik, dioperasikeun ku batré anu dipaké dina ceuli. Mikropon leutik digunakeun pikeun nyokot sora di lingkungan. Sora ieu teras didamel langkung saé supados pangguna tiasa ngupingkeun sora-sora ieu langkung saé. Alat nguping entong balikkeun deui pangrungu anjeun ka normal. Aranjeunna henteu nyegah buruk alami dédéngéan, atanapi henteu nyababkeun langkung parah deui kamampuan ngupingna. Nanging, alat dédéngéan sering ningkatkeun kamampuan pikeun komunikasi dina kaayaan sadidinten.

Audiology sawawa nawiskeun dua tarékah jasa pikeun alat bantu nguping: téknologi canggih dina pendekatan anu dibarengan sareng modél tingkat lebet dina pendekatan anu teu dibales. Téknologi canggih ngagaduhan saluran pamrosésan anu langkung seueur, kaayaan mantap multichannel sareng réduksi noise dorongan, sareng arah adaptif, ogé pilihan anu tiasa diisi ulang sareng Bluetooth. Alat bantuan ieu dikirimkeun ku jaminan 2 dugi 3 taun sareng sadaya kunjungan kantor sareng jasa kalebet biaya. Modél tingkat Éntri ngagaduhan kanal pangolahan anu langkung kirang, pangurangan noise dasar, sareng arah. Alat bantu dengar ieu dikirimkeun ku garansi 1 taun sareng kunjungan kantor pas-pas sareng jasa henteu kalebetkeun kana biaya. Waragadna nyata langkung handap sareng langkung terjangkau. Prakték pangsaéna pikeun nyocogkeun alat bantu nguping dilarapkeun ku duanana pendekatan jasa.

Naon ari bantuan dédéngéan?

Alat bantu dengar mangrupikeun alat éléktronik alit anu anjeun anggo atanapi di tukangeun ceuli. Éta ngajantenkeun sora langkung banter sahingga jalma anu kaleungitan nguping tiasa ngupingkeun, komunikasi, sareng ilubiung langkung lengkep dina kagiatan sadidinten. Alat bantu nguping tiasa ngabantosan jalma-jalma nguping langkung seueur dina kaayaan sepi sareng ribut. Nanging, ngan sakitar hiji tina lima urang anu bakal nguntungkeun alat bantu dengar anu leres-leres nganggo salah sahiji.

Bantuan pamariksaan ngagaduhan tilu bagian dasar: mikropon, amplifier, sareng spiker. Bantuan pamariksaan nampi sora liwat mikropon, anu ngarobih gelombang sora kana sinyal listrik sareng ngirim ka panguat. Penguat ningkatkeun kakuatan sinyal tuluy dikirimkeun kana ceuli ngalangkungan spiker.

Kumaha bantu dédéngéan ngabantosan?

Alat pandang dédéngéan utamina kapaké pikeun ningkatkeun pamariksaan pamikiran sareng ucapan jalma anu ngagaduhan rugi dédéngéan tina karusakan sél indrawi leutik dina ceuli batin, anu disebut sél rambut. Leungit dédéngéan jinis ieu disebut kaleungitan dédéngéan sensorineural. Karusakan bisa lumangsung minangka akibat tina kasakit, sepuh, atanapi tatu tina bising atanapi obat-obatan anu tangtu.

Bantuan dédéngéan ngageterkeun sora geter asup kana ceuli. Selamat sél rambut ngadeteksi geter anu langkung ageung sareng ngarobah kana sinyal saraf anu dikirimkeun kana uteuk. Langkung ageung karusakan sél rambut hiji jalma, beuki rugi dédéngéan, sareng langkung ageung pangréduksi pangabutuh dédéngéan anu dipikabutuh pikeun ngajantenkeun bédana. Nanging, aya watesan praktis pikeun jumlah amplifikasi bantuan pendengaran anu tiasa nyayogikeun. Salaku tambahan, upami ceuli batin rusak, malah geter ageung moal dirobih kana sinyal saraf. Dina kaayaan ieu, pamariksaan pamariksaan bakal aya hasilna.

Kumaha kuring terang upami kuring peryogi bantosan dédéngéan?

Upami anjeun nganggap anjeun ngagaduhan rugi dédéngéan sareng tiasa nyandak kauntungan tina pamariksaan dédéngéan, kunjungan dokter anjeun, anu tiasa nunjuk anjeun ka otolaryngologist atanapi audiologist. Ahli otolaryngologist nyaéta dokter anu khusus dina gangguan ceuli, irung, sareng tikoro sareng baris nalungtik sabab leungitna pamariksaan. Ahli pendengar sacara profésional kaséhatan dédéngéan anu ngaidentipikasi sareng ngukur rugi dédéngéan sareng bakal ngalakukeun uji dédéngéan pikeun ngitung jinis sareng rugi.

Dupi aya gaya anu béda pikeun nguping?

Gaya bantuan pendengaran

5 jinis bantosan dédéngéan. Balik-teling (BTE), Mini BTE, In-the-ear (ITE), In-the-kanal (ITC) sareng lengkep-di-kanal (CIC)
Sumber: NIH / NIDCD

  • Balik-ceuli (BTE) pitulung dédéngéan diwangun ku kasus plastik pédah anu karék di tukangeun ceuli sareng dihubungkeun kana ceuli palastik anu pas dina ceuli luar. Bagian éléktronik diayakeun dina kasus anu aya di tukangeun ceuli. Sora ngumbara ti bantuan dédéngéan ngalangkungan ceuli sareng kana ceuli. Alat béta dianggo ku jalma sadayana umur pikeun hampang rédéngéan kanggo pendédéngan anu jero. Janten anyar bantuan BTE mangrupikeun bantuan pendengaran anu pas. Alat pitulung anu alit kabuka di tukangeun leres, ngan ukur pipah anu sempit diselapkeun kana kanal ceuli, ngamungkinkeun kanal tetep kabuka. Kusabab ieu, bantuan pendengaran kabuka-cocog tiasa janten pilihan anu hadé pikeun jalma anu ngalaman ngawangun subang, sabab jinis bantuan ieu sigana moal ruksak ku zat sapertos kitu. Salaku tambahan, sababaraha urang resep langkung kana bantuan dédéngéan anu kabuka sabab panerapan sora na teu disada "dipasang."
  • Dina-kana-ceuli (ITE) alat bantu dédéngéan pas di jero ceuli luar sareng dianggo kanggo leungitna pendengaran anu parah. Kasus anu ngagem komponén éléktronik diwangun tina plastik keras. Sababaraha pitulung ITE tiasa gaduh fitur tambahan anu dipasang, sapertos telecoil. Telecoil mangrupikeun coil magnét leutik anu ngamungkinkeun para pangguna pikeun nampa sora saliwat tina circuitry alat dédéngéan, tinimbang ngalangkungan mikropon na. Ieu ngagampangkeun pikeun nguping paguneman liwat telepon. Telecoil ogé ngabantosan jalma nguping di fasilitas umum anu parantos pasang sistem sora khusus, anu disebut sistem gelung induksi. Sistem gelang induksi tiasa dipendakan di seueur gereja, sakola, bandara, sareng auditorium. Bantuan ITE biasana henteu disarung ku barudak murangkalih kusabab casing kedah digentos sering nalika ceuli tumbuh.
  • solokan gede pitulung pas kana kanal ceuli sareng sayogi dina dua gaya. Bantuan dédéngéan di-the-kanal (ITC) dilakukeun cocog sareng ukuran sareng bentuk kanal ceuli jalma. Terusan dédéngéan lengkep (CIC) saatosna disumput dina kanal ceuli. Kadua jenis digunakeun pikeun réduksi pendengaran anu enteng pikeun leungitna. Kusabab aranjeunna leutik, bantosan terusan tiasa hésé pikeun nyaluyukeun sareng ngahapus. Salaku tambahan, bantosan kanal ngagaduhan kirang langkung ruang pikeun batré sareng alat tambahan, sapertos telecoil. Biasana henteu dianjurkeun pikeun murangkalih barudak atanapi pikeun jalma anu rugi dédéngéan anu parah kusabab pamariksaan anu parah sabab ukuranna ngurangan kakuatan sareng volume.

Naha sagala alat dédéngéan dianggo sami sareng jalanna?

Alat pandang dengar tiasa dianggo béda-béda gumantung kana éléktronika anu dianggo. Dua jenis éléktronika utama nyaéta analog jeung digital.

analog bantuan ngabebaskeun gelombang sora kana sinyal listrik, anu digedékeun. Analog / alat pamariksaan dédéngéan mangrupikeun kabentuk khusus pikeun nyatujuan kabutuhan masing-masing pangguna. Bantuan ieu diprogram ku produsén dumasar kana spésifikasi anu disarankeun ku pendengar. Alat pamariksaan analog / programmable gaduh langkung ti hiji program atanapi setting. Séhat pendengar tiasa program pitulung kalayan nganggo komputer, sareng anjeun tiasa ngarobih program pikeun lingkung dédéngéan anu béda -na ti kamar leutik, sepi ka réstoran rame ka tempat anu lega, tempat kabuka, sapertos téater atanapi stadion. Sirkuit analog / programmable tiasa dianggo dina sagala jinis pitulung pendengaran. Alat bantuan analog biasana langkung mirah tinimbang bantuan digital.

digital bantuan ngabebaskeun gelombang sora janten kode numerik, sami sareng kode binér komputer, sateuacan ngajantenkeunana. Kusabab kodeu ogé nyertakeun inpormasi ngeunaan pitch atanapi sora anu bantosan, bantosan tiasa diprogram khusus keur ngagedékeun sababaraha frekuensi langkung ti anu sanés. Digital circuitry méré pirséntér langkung fleksibilitas pikeun nyaluyukeun pitulung pikeun kaperluan pangguna sareng lingkung anu didangukeun. Bantuan ieu ogé tiasa diprogram pikeun difokuskeun sora anu asalna tina arah anu spesifik. Digital circuitry tiasa dianggo dina sadaya jinis pitulung nguping.

Bantuan pamilikan anu bakal dianggo pikeun kuring?

Bantuan dédéngéan anu bakal dianggo pangsaéna pikeun anjeun gumantung kana kaayaan sareng karasaeun pamariksaan anjeun. Upami anjeun gaduh rugi dédéngéan di dua ceuli anjeun, dua bantosan dédéngéan biasana disarankeun sabab dua bantosan nyayogikeun sinyal anu langkung alami pikeun uteuk. Ngadéngé dina dua ceuli ogé bakal ngabantosan anjeun ngartos pidato sareng milarian tempat sorana asalna.

Anjeun sareng pendengar anjeun kedah milih bantosan dédéngéan anu paling cocog sareng kabutuhan sareng gaya hirup anjeun. Hargana ogé mangrupikeun pertimbangan konci sabab bantosan pamariksaan kisaran ratusan dugi ka sababaraha rébu pérak. Sarupa jeung pameseran alat anu sanés, gaya sareng fitur mangaruhan kana biaya. Nanging, ulah nganggo hargana waé kanggo ngabantosan bantuan pamariksaan pangsaéna pikeun anjeun. Ngan kusabab hiji bantuan pamariksaan langkung mahal tibatan anu sanés hartosna henteu hartosna éta langkung saé kabutuhan.

Bantuan pamariksaan henteu bakal mulangkeun pamariksaan normal anjeun. Kalayan prakna, kumaha oge, bantuan pamariksaan bakal ningkatkeun kasadaran anjeun ngeunaan sora sareng sumberna. Anjeun bakal hoyong nganggo bantosan pamariksaan anjeun sacara teratur, janten pilih salah sahiji anu cocog sareng gampang dianggo pikeun anjeun. Fitur séjén pikeun mikirkeun bagian-bagian atanapi jasa anu katutup ku garansi, perkiraan jadwal sareng biaya pikeun pangropéa sareng perbaikan, pilihan sareng pamutahiran kasempetan, sareng reputasi perusahaan pamariksaan kanggo kualitas sareng jasa palanggan.

Naon patarosan abdi kedah naros sateuacan mésér bantosan pamariksaan?

Sateuacan anjeun mésér bantosan dédéngéan, tanyakeun ka pamiarsa anjeun kana patarosan penting ieu:

  • Fitur naon anu paling mangpaat pikeun kuring?
  • Naon biaya total dédéngéan? Naha kauntungan téknologi énggal langkung seueur tibatan biaya anu langkung luhur?
  • Naha aya uji coba pikeun nguji pitulung pamariksaan? (Kaseueuran produsén ngijinan 30- ka 60-dinten percobaan dina waktos pitulung anu tiasa dipulangkeun pikeun ngabalikeun artos.) Naon biaya anu henteu tiasa dibayar upami pertunjukan dipulangkeun saatos percobaan?
  • Sabaraha lami jaminan na? Dupi éta tiasa diperpanjangkeun? Dupi garansi ngajamin pangropéa sareng perbaikan hareup?
  • Naha ahli pendengar tiasa ngadamel pangaluyuan sareng nyayogikeun servicing sareng perbaikan alit? Naha bantosan injeuman bakal disayogikeun nalika perbaikan diperyogikeun?
  • Naon instruksi anu masihan panongton?

Kumaha carana kuring nyaluyukeun bantuan ku pamariksaan kuring?

Alat pamariksaan ngupingkeun waktos sareng kasabaran kanggo dianggo kalayan suksés. Nganggo bantosan anjeun sacara teratur bakal ngabantosan anjeun nyaluyukeun sareng aranjeunna.

Gadis kalayan bantosan pangrungu

Janten wawuh kana fitur bantuan dédéngéan anjeun. Kalayan hadirin pamiarsa anjeun, latihan ngalaksanakeun sareng nyandak bantuan, ngabersihanana, ngaidentipikasi bantosan katuhu sareng kénca, sareng ngagentos batré. Tanya kumaha nguji éta dina ngadangukeun lingkungan dimana anjeun aya masalah dédéngéan. Diajar ngalereskeun polumeu bantosan sareng program éta pikeun sora anu saéna teuing atanapi lemes teuing. Gawé bareng sareng pamirsa anjeun dugi ka teu nyaman sareng puas.

Anjeun tiasa ngalaman sababaraha masalah ieu nalika anjeun nyaluyukeun ngagem bantuan anyar anjeun.

  • Bantuan dédéngéan kuring henteu resep. Sababaraha individu panginten pamariksaan nguping janten rada teu karasa mimiti. Naroskeun ka pamiarsa anjeun salami anjeun kedah ngagem bantuan pamariksaan anjeun bari anjeun ngarobihana.
  • Sora kuring nyada teuing. Sensasi "dipasangkeun" anu nyababkeun sora pangguna dédéngéan nyaring sora langkung jero lebet sirah disebut épéktum, sareng umum pikeun pangguna bantuan pamariksaan énggal. Pariksa sareng pamiarsa anjeun pikeun ningali upami koreksi mungkin. Kaseueuran jalma biasa dianggo pikeun akibat ieu kana waktosna.
  • Kéngingkeun tanggapan ti bantuan dédéngéan kuring. Sora whistling bisa disababkeun ku bantuan dédéngéan anu henteu cocog sareng didamel saé atanapi dikumbir ku ceulix atanapi cairan. Tingali pirsawan anjeun pikeun pangaluyuan.
  • Kuring nguping latar tukang. Bantuan dédéngéan henteu ngabéréskeun sora-sora anu anjeun hoyong ngadangukeun. Kadang-kadang, nanging, bantosan pamariksaan kedah disaluyukeun. Ngobrol sareng audiologist anjeun.
  • Abdi ngupingkeun sora anu matak kaget nalika kuring nganggo ponsel kuring. Sababaraha jalma anu nganggo alat pamariksaan atanapi parantos nguping alat nguping masalah sareng gangguan frekuensi radio anu disababkeun ku telepon sélulér digital. Kadang-kadang alat pamariksaan sareng telepon sélér tiasa ningkatkeun, kumaha ogé, masalah ieu kajantenan henteu sering. Nalika anjeun dipasang kanggo dédéngéan anu énggal, bawa telepon sélulér sareng anjeun pikeun ningali naha éta bakal tiasa dianggo kalayan bantosan.

Kumaha carana abdi tiasa ngabantosan bantuan dédéngéan kuring?

Pangropéa sareng perawatan anu leres bakal ngalegaan umur bantuan pamariksaan anjeun. Ngadamel kabiasaan pikeun:

  • Tetep bantosan dédéngéan jauh ti panas sareng Uap.
  • Bantuan pamariksaan beresih sakumaha anu diarahkeun. Saluran ceuli sareng ceuli tiasa ngaruksak bantuan pamariksaan.
  • Hindarkeun nganggo hairspray atanapi produk perawatan rambut anu sanés nganggo bantosan dédéngéan.
  • Pareuman bantuan pamariksaan nalika aranjeunna henteu dianggo.
  • Ganti batré paéh.
  • Tetep batré ngagantian sareng bantosan alit jauh ti barudak sareng piaraan.

Naha aya jinis pitulung anyar?

Sanaos aranjeunna béda-béda damel di alat pamariksaan dédéngéan anu ditétélakeun di luhur, alat pamariksaan implantable dirancang pikeun mantuan nambahan pangiriman sora getaran asup kana ceuli batin. A implant tengah ceuli (MEI) mangrupikeun alat leutik anu napel dina salah sahiji tulang ceuli tengah. Tinimbang ngagedekeun sora anu nguriling kana eardrum, MEI langsung ngalir tulang ieu. Kadua téknik ngagaduhan hasil net tina nguatkeun geter sora dina ceuli batin supados tiasa dideteksi ku individu anu réduksi ku dédéngéan sensorineural.

Bantuan pamariksaan anu didorong ku tulang (BAHA) mangrupikeun alat alit anu ngagantelkeun kana tulang tukangeun ceuli. Alat parantos ngirimkeun geter sora langsung kana ceuli batin ngalangkungan tangkorak, ngalangkungan ceuli tengah. BAHA umumna dianggo ku individu anu ngagaduhan masalah ceuli tengah atanapi pireu dina hiji ceuli. Kusabab bedah diwajibkeun pikeun ngaimak salah sahiji alat ieu, seueur ahli dédéngéan anu nguping yén tunjangan henteu langkung seueur tibatan résiko.

Naha abdi tiasa nampi bantosan finansial pikeun pamariksaan nguping?

Bantuan pendengaran umumna henteu katutup ku perusahaan asuransi kasehatan, sanaos sawaréh. Kanggo barudak anu layak sareng sepuh anom umur 21 sareng sahandapeun, Medicaid bakal mayar diagnosis sareng pengobatan leungitna pendengaran, kalebet bantosan pendengaran, dina jasa Sakit Awal sareng Periode, Diagnostik, sareng Perawatan (EPSDT). Ogé, barudak mungkin katutupan ku program intervensi awal nagara na atanapi Program Asuransi Kaséhatan Barudak State.

Medicare henteu nutupan bantuan pamariksaan déwasa; kumaha oge, evaluasi diagnostik katutupan upami aranjeunna diarah ku dokter pikeun tujuan ngabantosan dokter dina ngarencanakeun rencana perawatan. Kusabab Medicare nyatakeun yén BAHA mangrupikeun alat prostét sareng sanés bantuan pendengaran, Medicare bakal nutupan BAHA upami kawijakan sinyalna sanés patepang.

Sababaraha organisasi nirlaba nyayogikeun bantosan kauangan pikeun alat bantu nguping, sedengkeun anu sanés tiasa ngabantosan nyayogikeun bantosan anu parantos dianggo atanapi diropea. Taroskeun ka Institut Nasional ngeunaan Pekak sareng Kelainan Komunikasi Lainnya (NIDCD) Kliring Informasi kalayan patarosan ngeunaan organisasi anu nawiskeun bantosan kauangan pikeun alat bantu nguping.

Naon panilitian anu dilakukeun dina alat bantu nguping?

Panaliti milarian cara pikeun nerapkeun stratégi pamrosésan sinyal énggal dina desain alat bantu dengar. Ngolah sinyal mangrupikeun cara anu dianggo pikeun ngarobih gelombang sora normal kana sora anu diperkuat anu cocog anu pangsaéna pikeun sésa-sésa nguping pikeun pangguna alat bantu dengar. Panaliti anu dibiayaan ku NIDCD ogé nuju diajar kumaha alat bantu nguping tiasa ningkatkeun sinyal pidato pikeun ningkatkeun pamahaman.

Salaku tambahan, panaliti nalungtik panggunaan téknologi bantosan komputer pikeun ngararancang sareng ngadamel alat bantu dengar anu langkung saé. Panaliti ogé milari cara pikeun ningkatkeun transmisi sora sareng ngirangan gangguan sora, tanggapan, sareng pangaruh oklusi. Panilitian tambahan fokus kana cara anu pangsaéna pikeun milih sareng nyocogkeun alat bantu nguping di murangkalih sareng kelompok sanés anu kamampuan ngupingna hésé diuji.

Fokus panilitian anu langkung ngajangjikeun nyaéta ngagunakeun pelajaran anu dipelajari tina modél sato pikeun ngararancang mikropon anu langkung saé pikeun alat bantu nguping. Élmuwan anu dirojong ku NIDCD nalungtik laleur leutik Ormia ochracea sabab struktur ceuli na ngamungkinkeun ngapung pikeun nangtukeun sumber sora kalayan gampang. Élmuwan ngagunakeun struktur ceuli laleur salaku modél pikeun ngarancang mikropon arah miniatur pikeun alat bantu nguping. Mikropon ieu ngagedékeun sora anu sumping tina arah anu tangtu (biasana arah anu disanghareupan ku jalma), tapi sanés sora-sora anu sumping tina arah anu sanés. Mikrofon sasar arah ngagaduhan janji anu saé pikeun mempermudah jalma ngupingkeun hiji obrolan, sanaos dikepung ku sora sareng sora anu sanés.

Dimana kuring tiasa mendakan inpormasi tambahan ngeunaan alat bantu nguping?

NIDCD ngajaga a diréktori organisasi anu nyayogikeun inpormasi ngeunaan prosés normal sareng teu teratur nguping, kasaimbangan, rasa, bau, sora, ucap, sareng basa.

Anggo kecap konci ieu pikeun ngabantosan anjeun mendakan organisasi anu tiasa ngajawab patarosan sareng nyayogikeun inpormasi tentang alat bantu nguping:

Maca deui:

Pilihan anjeun pikeun Alat nguping

Méja Perbandingan Pilihan Bantuan Ngadéngé

Bantuan pendengaranna sayogi dina seueur gaya sareng tingkat téknologi. Kanggo inpormasi anu langkung lengkep ihwal pitulung dédéngéan sareng jasa pendengaran di Washington University, klik tautan di handap ieu.

Panganggoan Bantuan Gaya

Fitur tina Téhnologi Bantuan Pangrungu

Naon Anu Diarep dina Pas Bantuan Pangrungu kuring

Naon Anu Diarepkeun ti Bantuan Pangrungu Kuring

Harga na Rojongan Kauangan

Ngaronjatkeun Kamanusaan sarta Studi Pangropéa