Anyar-anyar ieu parantos aya paningkatan panurunan jalma leungiteun umur 60. Anu lalaki kolot di bumi nembé nyarios nyaring, gampil tarung, sareng tiasa sabar deui? Upami pagelaran sapertos kitu kedah diperhatoskeun, panginten naroskeun yén pamariksaan sepuh turunna.

Tanggal 3 Maret, "dinten nguping cinta" nasional ogé "dinten nguping cinta" internasional. Hayu urang ngobrolkeun karugian dédéngéan anu aya hubunganana sareng sepuh sareng sepuh organ. Naon anu kedah dilakukeun ku manula upami aranjeunna nolak ngagunakeun alat dédéngéan?

Numutkeun standar nasional, tingkat pamariksaan dédéngéan kabagi kana genep kategori ieu.

1. Dédéngéan normal: kirang ti 25dB (decibel). Éta milik kisaran normal.

2. Rugi dédéngéan hampang: 25 ka 40 dB. Pasién henteu atanapi ngan ukur ngaraos leungitna nguping sakedik sareng umumna henteu mangaruhan kaahlian komunikasi verbal.

3. Sedengna ngupingna: 41 dugi 55 dB. Di lingkungan anu jarakna sakedik, latar tukang, sareng paguneman koléktif, anjeun bakal mendakan yén anjeun henteu tiasa nguping sacara jelas; volume TV langkung tarik; fenomena dengkuran nembongan, sareng résolusi pangrungu mimiti ngirangan.

4. Sedeng nepi ka réduksi pendengaran parah: 56 ka 70 dB. Ngadéngé obrolan anu ageung sareng sora mobil.

5. Leungitna dédéngéan parna: 71 ka 90 dB. Pasién tiasa ngadangu sora atanapi paguneman anu caket sareng bahkan nyarioskeun sora na sora vokal, tapi henteu konsonan.

6. Kaleungitan nguping pisan: langkung ageung ti 90dB. Pasén henteu ngan ukur ngandelkeun nguping pikeun komunikasi sareng anu sanés, sareng aranjeunna peryogi maca lambey sareng pitulung basa awak.

Jalma-jalma anu langkung lami ngagaduhan gangguan dédéngéan ngagaduhan pamikiran sareng mémori anu langkung parah tibatan anu ngagaduhan dédéngéan normal. Leungitna nguping, stimulasi otak pikeun sora dikirangan, sareng peryogi langkung énergi pikeun ngolah sora, sahingga ngorbankeun sababaraha énergi anu tadina dianggo pikeun merhatoskeun ingetan sareng pamikiran. Dina jangka panjang, kamampuan mikir sareng ingetan sepuh bakal turun. Dina kahirupan, lansia bakal ngalaman kasusah dina komunikasi, ngirangan komunikasi, sareng sajabana, dugi ka kaleungitan minat sosialna, laun-laun ngasingkeun diri ti dunya luar, janten belet sareng inferior.

Ku sabab éta, nalika pamariksaan kaleungitan kolotna dipanggihan, kulawarga kedah nyandak manula ka rumah sakit pikeun otolaryngology, operasi sirah sareng beuheung dina waktuna (inisyatan médis rutin, ujian ceuli, sareng uji bangbarung nada dédéngéan murni) pikeun milari panyababna leungitna dédéngéan.

[email dijaga]

Maggie Wu

Tautan :Dédéngéan pitulung pikeun sepuh


Artikel asalna tina Internét. Upami aya palanggaran, mangga ngahubungi [email dijaga] dihapus eta.